Race voor de Slimste organisatie van 2010 | 5 bedrijven

Vijf bedrijven nog in de race voor titel Slimste organisatie 2010

Geschreven door

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

De strijd om de titel ‘Slimste organisatie van Nederland’ nadert zijn ontknoping. Na een grondige selectieprocedure zijn er nog vijf bedrijven in de race voor de landstitel ‘Slimste organisatie’: juweliersketen Lucardi, Intres Retail, Walraven, ITEC en Holland Casino.

Intelligente organisaties zijn sensitief, slim en adaptief.

Zij verbeteren hun (financiële) prestaties substantieel en structureel. Hun wapen is business intelligence: scherp kunnen sturen op basis van feiten, betrouwbare stuurinformatie en kritieke prestatie indicatoren. De scores op de indicatoren worden nauwgezet geanalyseerd en besproken. Daarna wordt gericht actie ondernomen.

Weten wat er nu gebeurt, waarom en wat morgen zou kunnen gebeuren

Dit concept, dat duizenden organisaties intussen hebben omarmd, begint met het goed registreren van gegevens en het bepalen van welke mangementinformatie nu echt relevant is om betere resultaten te bereiken. Een grote uitdaging vormt daarbij de steeds maar groeiende berg aan informatie, de grotere dynamiek in de markt en de veelal beperkte tijd om beslissingen te nemen. Snel en betrouwbaar inzicht verkrijgen in wat er (nu) gebeurt, waarom en wat morgen zou kunnen gebeuren, is geen overbodige luxe.

Auditie: dinsdag 22 juni jl.

Op dinsdag 22 juni jl. hebben de geselecteerde bedrijven hun intelligente organisatie tijdens de auditiemiddag in het gebouw Gravensteen in Leiden gepresenteerd aan de jury. In deze auditieronde worden drie organisaties genomineerd voor de titel ‘Slimste organisatie van Nederland’. Zij maken kans om op 5 oktober a.s. de felbegeerde Business Intelligence Award 2010 in ontvangst te mogen nemen. Volgende week worden de nominaties bekend gemaakt.

De winnaar van vorig jaar: Het Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis heeft aangetoond bij uitstek een intelligente organisatie te zijn door haar informatie te gebruiken om de complexe ziekenhuisprocessen en kostbare resources continu te bewaken, te analyseren en te optimaliseren. Resultaten? Gestroomlijnde processen, kortere behandelingstijden, betere bezetting, een beter inzicht in de marktsegmenten en een betere onderhandelingspositie ten aanzien van verzekeraars en artsen maatschappijen.

“We zijn erg blij met deze Award. Het bewijst hoe voortvarend we in ons ziekenhuis bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe sturingsinstrumenten die passen bij de huidige marktwerkingdynamiek in de zorg en bij onze missie. We zijn een innovatief ziekenhuis en zien kwaliteit van zorg en zorgzaamheid als onze speerpunten. Goede, betrouwbare managementinformatie is daarvoor onontbeerlijk.” – Rob Florijn, bestuursvoorzitter Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn.

Over de jury

De jury van de Business Intelligence Awards bestaat uit: prof. dr Hans Borgman van de University Leiden, mr Leo Kerklaan, directeur van de Franeker Management Academie en auteur van diverse managementboeken, Johannes van Bentum van VNU Media, hoofdredacteur Computable en Emerce, Egbert Dijkstra, partner DeltIQ Group en voormalig Director Business Analytics Ahold, Egbert Philips, CEO Bcintelligence en voorzitter van de BI Kring, Freek Kamst, directeur Newcom, William Mimpen, manager Business Intelligence Center Ricoh en Daan van Beek, onderzoeksdirecteur bij het advies- en onderzoeksbureau Passionned Group en auteur van diverse managementboeken.

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met race voor de slimste organisatie van 2010 (5 bedrijven) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas Passionned Group

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas Passionned Group

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,8
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15