Inhoudsopgave de IO | 10 hoofdstukken boordevol materiaal
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

BI & Data Science goed begrijpen

De belangrijkste thema’s van het boek komen in tien compacte hoofdstukken langs. Elk hoofdstuk helpt jou een stapje verder naar die felbegeerde intelligente organisatie. Je gaat Business Intelligence en Data Science goed begrijpen en de verbanden zien. En je maakt de eerste stappen om het in de praktijk te brengen in je eigen organisatie.

H1: Het belang van Business Intelligence

Het eerste hoofdstuk gaat in op alle voordelen van Business Intelligence voor jouw organisatie. En de vele kansen die BI je organisatie biedt. De voordelen en kansen zijn nodig voor het proces van bewustwording. Je moet de mogelijkheden goed kennen. Vanuit maar liefst vier perspectieven belicht de auteur het nut en de noodzaak van Business Intelligence: de markt, de organisatie, de mens en de technologie.

H2-H5: BI processen en de intelligente organisatie

Deze hoofdstukken gaan in op de organisatorische en bedrijfskundige aspecten van BI. Hoe bepaal je nu de informatiebehoefte? En hoe kom je tot echte onvervalste KPI’s? En welke aanpakken kun je daarbij allemaal gebruiken?

Hoe ziet een intelligente organisatie er uit en welke sleutelprocessen spelen daarin een rol? Wat is kenmerkend voor het gedrag van zowel managers als medewerkers? Wat is het belang van goede stuurinformatie en Business Intelligence daarbij?

Tot slot: met welke veranderkundige aspecten krijg je te maken als je BI echt succesvol wil laten zijn? Hoe kom je tot een adaptieve organisatie?

H6: De architectuur van de intelligente organisatie

Dit hoofdstuk brengt de infrastructuur in kaart die intelligente organisaties toepassen. Die infrastructuur is nodig om de Business Intelligence processen blijvend te ondersteunen. In de volle breedte. Denk bijvoorbeeld aan datawarehouses en enterprise portals die organisaties laten kantelen. Maar denk ook aan metadata, data lakes en mobile BI.

H7: De instrumenten en toepassingen van BI

De auteur geeft in dit hoofdstuk een compleet overzicht van de belangrijkste instrumenten, BI toepassingen en Business Intelligence tools. Denk aan rapporten, balanced scorecards, dashboards, interactieve analyses, business analytics, en datamining. Maar ook datavisualisatie & simulatie, BI voor de supply chain en analytische CRM zijn bekende toepassingen.

H8: Business Intelligence projectmanagement

In dit hoofdstuk krijg je te maken met BI-projectmanagement. Alles komt hier bij elkaar: BI processen, de infrastructuur en de instrumenten. Die smeed je in een BI-project tot één werkend geheel. Je krijgt ook inzicht in de belangrijkste projectrisico’s en de kritieke succesfactoren van BI. Tot slot komen alle rollen en competenties aan bod die specifiek zijn voor BI-projecten.

H9: BI governance en strategie

Dit hoofdstuk geeft je inzicht welke stappen je zet naar een meer volwassen BI-organisatie. Je leert de vier ambitieniveaus kennen. Daarnaast krijg je te maken met de belangrijkste strategische aspecten van BI. Die zijn doorslaggevend voor het bereiken van maximale intelligentie. Tot slot staat de auteur uitgebreid stil bij Business Intelligence competency centers.

H10: De toekomst van Business Analytics

Hoe ziet Business Analytics er uit in de toekomst? Welke trends kun je benoemen? De auteur schetst een beeld van Business Intelligence en slimme organisaties in de toekomst. Maar ook de impact van artificial intelligence op beroepen komt aan bod. De auteur blikt ook vooruit naar hoe organisaties in het algemeen er uit kunnen gaan zien.

Bijlagen

  • Lijst met begrippen
  • Gebruikte literatuur
  • Register van trefwoorden

bestel hier het boek

Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met inhoudsopgave de io (10 hoofdstukken boordevol materiaal) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas Passionned Group

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas Passionned Group

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15