Het boek 'De intelligente organisatie' | 6e druk compleet herzien
De 6e druk van het Business Intelligence boek is onlangs geheel vernieuwd.

Geheel herziene druk
100+ praktijkcases en afbeeldingen
Heldere definities en begrippenkader
Theorie gecombineerd met praktijk
Al 25.000 exemplaren verkocht

direct bestellen

Hét complete boek over Business Intelligence & Big Data

De wereld verandert razendsnel, de databerg groeit enorm en je klanten moet je 24×7 bedienen. Wat vandaag de standaard is, is morgen al weer achterhaald. Je klanten willen de beste oplossing, bij voorkeur natuurlijk de goedkoopste. Ze accepteren steeds minder fouten, terwijl je tegelijk vaker moet experimenteren. Alleen de meest intelligente organisaties kunnen dat aan. Dit unieke boek over Business Intelligence, Big Data, KPI’s en datagedreven werken reikt je een compleet recept aan om jouw organisatie in 10 stappen veel intelligenter te maken.

Stimuleer prestatiebewust gedrag binnen analytische cultuur

Jouw organisatie heeft natuurlijk een heldere visie en een toekomstvaste strategie nodig. Een die echt leeft op de werkvloer. En managers die op basis van feiten en analyses datagedreven beslissingen nemen. En daar blijft het niet bij: ze gaan processen continu verbeteren en vernieuwen. Dit alles aangedreven door slimme datacombinaties en KPI’s voor iedereen eenvoudig toegankelijk. Ingebed in een analytische bedrijfscultuur en gericht op resultaat. Dat maakt jouw organisatie echt intelligent & datagedreven. Wat heb je dan allemaal nodig en hoe ga je dat voor elkaar boksen? Daar gaat dit unieke Business Intelligence boek over.

Productkenmerken van dit unieke BI-boek

Formaat:
Aantal pagina’s:
ISBN nummer:
Prijs:
Auteur:
Ingenaaid
356
9789082809107
€ 39.45

Daan van Beek MSc

Wil je jouw organisatie intelligenter & datagedreven maken?

Wil je aan een datagedreven organisatie bouwen, dan is het lezen van dit net vernieuwde boek (inmiddels 6e druk) een absolute aanrader. In dit complete Business Intelligence boek (al meer dan 25.000 exemplaren verkocht) komt het hele spectrum van het intelligenter maken van organisaties aan bod. Een beproefd model waar wij al 15 jaar succesvol mee werken en dat wij iedere keer weer verder verfijnen en uitbreiden.

Wat zeggen de lezers?

“Het boek is een must voor managers en moderne ICT’ers. Het sluit meer dan ooit aan op de praktijk.

Recensie NBD
Biblion

Wat mag je van dit Business Intelligence boek verwachten?

Het boek ‘De intelligente organisatie’ is een compleet Business Intelligence boek waarin alle inhoudelijke facetten van BI, datagedreven werken, KPI’s en big data aan de orde komen. Een compleet model waarmee je een perfect referentiekader in handen krijgt om gebaseerd op data organisatieverbetering en innovatie structureel aan te pakken en door te voeren.

De inhoud van het boek De intelligente organisatie

Het Business Intelligence boek ‘De intelligente organisatie’ is hét handboek om te komen tot een solide en succesvolle Business Intelligence-infrastructuur. Maar zeker ook de bijbehorende sociale infrastructuur komt uitgebreid aan bod. En juist die gaat echt het verschil maken. Het volgen van de stappen in het boek leidt tot:

  • Meer kennis over die indicatoren & inzichten die van belang zijn voor prestatieverbetering
  • Een Business Intelligence-systeem dat toekomstbestendig en flexibel is en voor je werkt
  • Beter begrip van je organisatie, je businessmodel en weten hoe je meer grip krijgt
  • Continu verbeteren van je processen en innoveren op basis van slimme datacombinaties
  • Een efficiëntere, slankere organisatie en meer tevreden klanten en medewerkers

Voor wie is dit Business Intelligence boek bestemd?

Het boek ‘De intelligente organisatie’ (6e druk) wordt veelvuldig gebruikt door managers, bestuurders, CIO’s, business consultants, BI consultants, data scientists, CFO’s, informatiemanagers, projectmanagers, bedrijfsadviseurs, Chief Data Officers, kwaliteitsmanagers, studenten en docenten binnen het hoger onderwijs. Kortom: iedereen die betrokken is bij het datagedreven verbeteren van de organisatie gaat er profijt van hebben.

Perfecte combinatie van theorie en praktijk

Dit unieke BI-boek biedt een uitstekend theoretisch model dat is doorspekt met inhoudelijke praktijkcases. Naast de bestuurlijke, cognitieve en sociale kant komen ook de technieken, BI-rollen en tools uitgebreid aan bod: hoe implementeer je het concept met succes en wat is daarbij nodig. Honderden praktijkvoorbeelden en afbeeldingen in kleur illustreren dat.

Wat komt er verder in dit boek aan bod?

De belangrijkste principes, organisatorische processen, rollen, vaardigheden, architecturen en instrumenten om organisaties echt intelligent te maken, komen aan bod. Van bewustwording tot succesvolle toepassingen, van sociale infrastructuren tot bewezen informatietechnologie zoals Big Data, datawarehouses, enterprise portals en CRM. Meer in de inhoudsopgave en het voorwoord bij de 6e druk.

De intelligente organisatie is bijzonder plat en wendbaar

Een intelligente organisatie is bijzonder plat en zeer wendbaar. Waarom? Omdat ze zichzelf heeft gekanteld. Klantgerichte teams met wendbare medewerkers en slimme specialisten maken nu de dienst uit. Deze speedboten houden van feedback, zijn gek op data analytics en kennen een passie voor slimmer samenwerken. Een intelligente organisatie geeft de klant uiteindelijk het heft in eigen handen. Via internet en apps krijgt hij toegang tot relevante data, informatie en applicaties in de backoffice.

Niet alleen managers mogen sturen

De slagkracht van de totale organisatie kan je zo enorm vergroten. Niet alleen de relatief kleine groep managers mag sturen. Ook medewerkers, klanten, leveranciers en andere business partners gaan meesturen. Zo kan sturing van bovenaf en betrokkenheid van onderop samengaan en kort je de tijd tussen inzicht en de juiste verbeteractie in. Het mes laat je aan twee kanten snijden. Wereldwijd omarmen inmiddels tienduizenden organisaties het concept van de intelligente organisatie.

Van de organisatoren van de ‘Slimste organisatie’

Al sinds 2004 organiseert Passionned Group de verkiezing ‘Slimste organisatie van Nederland’, waaraan vele honderden bedrijven meedoen. De verkiezing is laatst gewonnen door Fietsenwinkel.nl. Dit jonge bedrijf vertoont een onstuimige groei, aangedreven door directe toepassing van business analytics. Het bedrijf heeft er mede voor gezorgd dat de traditionele fietsenbranche (de fietsenmaker om de hoek) zich transformeert tot een vlotlopende datagedreven keten. Ze zijn disruptief aan de slag gegaan met data.

Bestel nu de 6e druk van De intelligente organisatie

Dit unieke Business Intelligence boek ‘De intelligente organisatie’ geeft je het recept om je organisatie datagedreven te laten werken. Het boek bestel je hier voor slechts 39.45 EUR exclusief btw en inclusief verzendkosten.

bestel nu dit unieke boek

Over de auteur: Daan van Beek MSc

Daan van Beek (managing director Passionned Group)Daan van Beek, eindbaas Passionned Group, heeft op basis van ruim 20 jaar ervaring als business consultant ‘De Intelligente organisatie’ vormgegeven. De huidige editie van dit Business Intelligence boek (6e druk) is recentelijk volledig herzien. Meer kennis over intelligente organisaties, Data Science en Business Analytics is nergens te vinden. Daan geeft regelmatig masterclasses BI & AI in Europa, Singapore, Zuid-Afrika, New York en Paramaribo.

Vraag interview aan met auteur

Reviews over "Boek Business Intelligence: De Intelligente organisatie"

Full red starFull red starFull red starFull red starFull red star
Dick Lokhorst | CFO netwerk | 29 juni 2019

Ik heb het boek met veel plezier gelezen en vond het erg inspirerend, goed en prettig om te lezen.

Full red starFull red starFull red starFull red starWhite star
Marijcke Voorsluis | TOT BV | 24 juni 2019

Compleet, doorwrocht, toegankelijk en "multidisciplinair" als Business Intelligence zelf.

Full red starFull red starFull red starFull red starFull red star
Albertjan van den Driesche | Huisman Equipment | 8 december 2018

In november 2017 de training Business Intelligence gevolgd. Eén grote bron van inspiratie om dit binnen ons bedrijf te gaan oppakken! Het boek De Intelligente Organisatie reikt me de zeer toepasselijke handvatten aan om, als helder en compleet naslagwerk, de juiste stappen richting de intelligente organisatie te kunnen zetten.

Full red starFull red starFull red starFull red starFull red star
Bart van Lieshout MBI | Coöperatie VGZ | 27 oktober 2018

Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van het boek 'De intelligente organisatie'. Een erg interessant boek dat mij fan heeft gemaakt van de Intelligence-wereld.

Full red starFull red starFull red starFull red starFull red star
Bjørn van Rumpt | BvR Advies & Management | 5 september 2018

Boek is een handzaam en goed geschreven leidraad waarmee organisaties richting krijgen en inzicht in de te nemen stappen om als organisatie intelligenter te kunnen opereren. Heb na de eerste druk ook de zesde druk gelezen en weer met plezier. Aanrader voor elke organisatie die hierin stappen wil nemen.

Persoonlijk heeft het mij ook erg geholpen bij het schrijven van mijn dissertatie voor mijn MBA- opleiding.

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met boek business intelligence: de intelligente organisatie of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas Passionned Group

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas Passionned Group

neem contact met mij op

Fact sheet

Aantal organisaties geholpen
123
Aantal trainingen & workshops
123
Aantal deelnemers opgeleid
123
Gemiddelde klantervaring
8,9
Aantal consultants & docenten
123
Aantal kantoren
3
Aantal jaren actief
14